Hanne Vasshus

vassghus 2.jpg

Lørdag kveld kommer Stavanger-artisten Hanne Vasshus til Flekkefjord og Spira. Hun skal spille fra det nye albumet «A House».

Albumet ble til virkelighet etter en reise i USA.

Vasshus havnet på roadtrip, og ble satt av i Santa Fe i New Mexico. Hun ble tipset om produsenten Malcolm Burn, som har vunnet Grammy og samarbeidet med storheter som Patti Smith og Bob Dylan.

Burn takket fort ja til å jobbe med Vasshus, og endte opp med å produsere albumet.

- Han ville holde alt innen et lydlandskap, jeg føler vi beveget oss mer i retningen blues og rock - samtidig var det også plass til mye rolige elementer. Når jeg sier rock, snakker jeg ikke om 90-tallet, men rocken fra 60- og 70-tallet, sier Vasshus til Agder.

- Plutselig går det faktisk opp for meg at han har produsert min plate. Stort for ei liten jente fra Tjensvoll i lille Stavanger, i lille Norge.

Live
I løpet av tre dager skal artisten spille like mange konserter, og hun starter på hjemmebane.- Jeg starter miniturneen på Folken i Stavanger, så skal jeg til Flekkefjord og deretter til Oslo. Det er stort for meg, og jeg liker å spille live.

- Det blir litt råere live. Jeg er veldig opptatt av publikum. Jeg tenker på dem som er der og ønsker å skape en god konsert for dem, forteller hun.

Hun promoterer det nye albumet, men det blir også innslag av tidligere utgivelser.

Debut
Vasshus har vært aktiv musiker i mange år, og har jobbet mye som backingsanger. Aldri før har hun spilt i Flekkefjord.- Jeg har bare besøkt Flekkefjord, aldri spilt der. Så det blir et nytt publikum for meg. Jeg kan love at lørdagen ikke blir bortkastet om man kommer på konserten!

I musikkmiljøet prates det om Spira, og hvor bra konsertarena det er. Dette har Vasshus fått med seg, og derfor gleder hun seg litt ekstra.

- I tillegg tror jeg Arne Skage jr. blir med på en låt!

- Jeg ønsker å gjøre en god konsert her, slik at jeg kan komme tilbake og spille mer i Flekkefjord, fremholder musikeren.

Lovord
Albumet har høstet god kritikk. Stavanger Aftenblad brukte ordene «variert og vakkert» i sin anmeldelse av «A House». I miljøet kan hun fortelle om god respons, og det har tikket inn meldinger med lovord fra andre artister.Nå er det flekkefjæringenes tur til å få høre dette live, og Vasshus har med seg fullt band, som hun stolt presenterer:

Erlend Åsland, Morten Jackman, Andreas Onarheim og Simen Ytre-Arne. Selv trakterer Vasshus både sang og flere instrumenter.

- Jeg gleder meg veldig, konkluderer artisten.

(artikkelen er kopiert fra Avisen Agder)