BILLETTER FINNER DU HER

Back to All Events

Brasskompaniet

BRASSKOMP.JPG

 

Brasskompaniet ble startet som et studentinitiativ blant messingstudentene på Norges Musikkhøgskole. Den første konserten fant sted i Lindemansalen sommeren 2012. Siden den gang har Brasskompaniet blant annet deltatt på den 10. internasjonale MalcomArnold-festivalen i Northampton, Nesset Musikkfest, sommerkonsert i Ringebu stavkirke og holdt festkonsert på Siddis Brass. Ensemblets medlemmer har alle sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole og jobber til daglig med landets orkestre, militærkorps og som frilans musikere.

Motivasjonen bak ensemblet er drevet av å fremme en ensembleform som viser frem den ofte glemte virtuose siden av messinginstrumentene, der musikerne får boltre seg i ulike sjangere og uttrykk.

Brasskompaniet fremfører originalmusikk for ensemblets besetning i tillegg til å arrangere musikk fra forskjellige sjangere og epoker. Ensemblets medlemmer representerer et bredt sjangerspekter som inkluderer alt fra balkan- og folkemusikk til moderne verker for kor, orkester og brassband.

Besetning

Mark Harrison, trompet

Sebastian Haukås, trompet

Erlend Ruud, trompet

Børge Styve, trompet

Kristine Hjertås Mauseth, horn

Vidar Nordli, trombone

Håvard Vaage, trombone og eufonium

Simen Rudi Solbakken, trombone

Anders Dalhaug, basstrombone

Knut Elias Barstad, tuba

Earlier Event: May 24
Jonas Fjeld
Later Event: September 14
Cortex i Flekkefjord jazzklubb