3

Musikk

 Gitar (akustisk gitar, el-gitar, bassgitar, band)

Gitar er et av kulturskolens mest populære instrumenter og skolen har mange elever. Disse spiller alle sjangre innen gitarmusikken fra klassisk gitar til, pop, rock mm.  Kulturskolen leier ut akustiske gitarer i begynnerfasen. (se på Info)

Lærer:
Petter Hallaråker

(Petter underviser også keyboard)

 
Undervisningsdager: Mandag, tirsdag, onsdag, torsdag

 

Fiolin (også batsj)

Fiolin er et instrument som egner seg både til solospill og i grupper. Strykeinstrumenter er spesielt egnet til samspill, og alle strykeelever ved Flekkefjord kulturskole skal delta i samspill og orkester. Våre elever har mulighet til å delta i «Lister strykergruppe» og «stryk på Sørlandet» en samling to ganger i året. Instrumentet finnes i flere størrelser og kan leies av kulturskolen. (se på Info)

Lærer:
Constantin „Bill“ Bidileac

(Bill underviser også piano)

 
Undervisningsdager: Mandag og tirsdag

Piano (også rytmisk piano og keyboard)

Piano og keyboard er meget allsidige instrumenter. Elevene blir kjent med mange forskjellige typer musikk og stilarter. Elevene kan få utvikle sitt interessefelt også innen arrangering og komponering. Som piano- og keyboardelev i kulturskolen vil du få tilbud om å spille på en rekke konserter, og å bli med på mange kjekke prosjekter i løpet av skoleåret. Det er en forutsetning at alle som får piano-/keyboardundervisning i kulturskolen har et egnet instrument til å øve daglig på.

Lærer:
Mona Gustavsen Hassan
 
Undervisningsdager: Mandag, tirsdag, onsdag, torsdag

 

Flekkefjord kulturskole har tilbudt grunnopplæring i flere år (breddeprogramm). Undervisningen foregår i grupper.

Musikk Grunnopplæring for 1. klasse

„Musikk grunnopplæring” er kulturskolens egetutviklede program/konsept, som inneholder en helhetlig tilnærming til musikk. Konseptet baserer seg på gruppeundervisning for seks- og sjuåringer, og er en innføring i musikk. Vi legger vekt på bred tilgang til musikkens elementer, barnas personlige evner og ferdigheter, og gleden ved å uttrykke seg musikalsk.

Det første året (1.klasse) får elevene kjennskap til, og omgang med de musikalske elementer og uttrykksformer samt utvikler musikalske forestillingsevner.  Vi bruker forskjellige typer rytme- og klanginstrumenter (utvidet Orff instrumentarium) til dette.  Dessuten er musikk og bevegelse, sang og bruk av stemmen, improvisasjon og lytting til musikk en viktig del. Gruppene omfatter maks ti barn. Foreldre har samtalemulighet.

 

Lærer:
Mona Gustavsen Hassan
 
Undervisningsdager: Tirsdag kl. 14.30-15.20 for elever fra Søyland skole (på Spira)
Onsdag kl. 13.10-14.00 og 14.05-14.55 for elever fra Sunde skole (på Sunde skole)

Musikk karusell  for 2. klasse

Andre året (2.klasse) blir elevene i „musikk karusell“ kjent med forskjellige instrumenter, og får spille dem.  Instrumentene er fiolin, piano, keyboard, blåseinstrument, gitar. Elevene er inndelt i grupper på tre eller fire, og spiller i sju uker før de bytter instrument og lærer. Som avsluttning blir det minikonserter og foreldre er invitert og har samtalemulighet. En del instrumenter er til låns. 

Lærer:
Mona Gustavsen Hassan,
Constantin „Bill“Bidileac,
Petter Hallaråker,
Julie Ibsgaard Munksgaard
 
Undervisningsdager: Mandag kl. 13.30-14.20 / bolk 1
Mandag kl. 14.30-15.20 / bolk 2 (på Spira)

Kombitime for 3. Klasse

Kombitime er ment som en grunnleggende innføring i teater og visuell kunst.
(les mer om tilbudet på teater og visuell kunst!)

 

 

_
_
_