Møt forfatter Sonja Holterman

På formiddagen tirsdag 20.oktober kan du høre forfatteren presentere sin nyeste bok «Gå med meg». Kriminalromanen kom ut i mars. Det blir boksalg og signering.
«Gå med meg» starter med at krimjournalist Ira Torgrimsson er sendt til russetreffet i Kongeparken. På en høyde over parken ligger en kvinne. Hun har på seg en gammel russedress fra 1990 med et hvitt kors teipet på buksebeinet. Mens ungdommene fester starter jakten på kvinnens morder.
Krimjournalist Ira Torgrimsson er blitt mor, og vil hjem til datteren i Oslo, men russedrapet fører henne til Jæren. Hun nøster opp historien om Kristine og hennes oppvekst i et kristent miljø på Nord-Jæren på 80-tallet. Kristine og vennene drar på konserter og møter på bedehus og i kirker over hele Jæren, i Sandnes og Stavanger. De har et sterkt samhold, men den strenge troen, sosiale kontrollen og skammen truer med å splitte dem.
Fortellingen om Kristine skildrer det fine ved å være ung i kirka, tilhøre et trygt miljø og føle seg elsket og velkommen. Samtidig beskrives et kristent voksensamfunn som utøver sosial kontroll over ungdommen. Boka handler også om forskjellene innad i det kristne miljøet, hvor de som kommer fra bedehusene er mer «troende» enn ungdommen i statskirka. Alkohol, dans og sex før ekteskapet er ikke like strengt fordømt i kirka, som på bedehuset.


Billetter til Møt forfatter Sonja Holterman

  1. Tir 20. okt kl 12:00 Biblioteket Bibliotekarr Gratis
Vis hele programmet
_
_
_